Het technische hart

van onze loyaliteitsprogramma’s

Al onze online loyaliteitsprogramma’s en spaarprogramma’s hebben een stevig fundament: S7. Onze complete SaaS-oplossing met innovatieve loyalty-engines. In eigen huis ontwikkeld én dagelijks in ontwikkeling door ruim 15 web- en app-ontwikkelaars, voor een krachtige basis en voor uitbreidingen op maat voor je loyaliteitsprogramma.

De kracht van S7 voor je loyaliteitsprogramma

 • State-of-the-art loyaltyfeatures

  S7 heeft alles om het maximale uit jouw klanten te halen. Van een geavanceerde datamodule tot een gamification-engine en analysedashboard.

 • Krachtig 1-op-1 klantcontact

  S7 verzamelt klantdata en zet die in voor relevant klantcontact: targeted content, responsive direct e-mailcampagnes, persoonlijke notificaties en meer.

 • Maatwerk voor jouw merk

  We stellen kostenefficiënt de beste mix samen uit S7. Ons grote in-house developerteam ontwikkelt jouw programma op maat en integreert het volledig in je bestaande kanalen.

 • SaaS: onbezorgd en alles-in-één

  S7 is een servicepakket dat jou een goede werking van je loyaliteitsprogramma garandeert. Excellent gehost en continu onderhouden, schaalbaar en met een uitstekend SLA.

 • Controle over jouw loyaliteitsprogramma

  De S7 backoffice geeft je toegang tot alle content en resultaten van je loyaliteitsprogramma en maakt aanpassen en bijsturen eenvoudig.

 • High-end websites en apps

  S7 is de motor van je loyalty-website en –app, desgewenst volledig geïntegreerd in je merkwebsite en –app en gebouwd volgens de laatste standaarden.

Accountmodule

De eerste kennismaking met je klant verloopt via de Accountmodule van S7, die garant staat voor de toegankelijke web- en app-based registratie van persoonsgegevens.

In de backoffice van S7 vind je alle accounts die je klanten aanmaken. Je ziet er de volledige klanthistorie van het aanmaken van het account, de verzilverde spaarcodes, de geplaatste orders en betalingen, tot gewonnen badges. Alles is eenvoudig te bekijken en indien nodig aan te passen.

Social login

Maak deelname aan je loyaliteitsprogramma nog laagdrempeliger via een koppeling met o.a. Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn. Klanten loggen in met hun social media-account en hoeven zo geen nieuw wachtwoord te onthouden.

social-logos

Single sign on

Je klanten loggen slechts één keer in om vervolgens naadloos te kunnen navigeren tussen de bestaande website van je merk en het loyaliteitsplatform van Magneds. We integreren met talloze systemen of ontwikkelen een maatwerk koppeling.

sso-logos

Datamodule

S7 zorgt voor een veilige opslag van alle klantdata, op eigen servers in een ISO 27001 gecertificeerd datacenter in Nederland. Nooit in een Cloud, maar in een geïsoleerd netwerk dat niet bereikbaar is vanaf internet, dus veilig voor de US Patriot Act. Met onze datamodule is van alles mogelijk. Alle gegevens kunnen vanzelfsprekend worden gekoppeld aan het CRM-systeem van je organisatie. Ook dagelijkse updates of een kwartaalrapportage zijn een optie.

DataSecurity

Onze beveiligingsarchitectuur houdt gevoelige data (persoonsgegevens, wachtwoorden, betalingen, couponcodes, etc.) strikt gescheiden op eigen servers met de laatste beveiligingsupdates. De front facing webservers hebben toegang tot het Secure Information Exchange (SIX)-systeem met een versleutelde verbinding via een gedefinieerde API. Met het authenticatietoken (bijv. wachtwoord) wordt alleen de data van een specifieke gebruiker ontsloten. Zo kan zelfs een hacker met volledige toegang tot de webserver nooit meer data ophalen dan die van gebruikers die op dat moment zijn ingelogd.

Het SIX-systeem wordt onderhouden door een beperkt aantal, geselecteerde systeembeheerders. De servers krijgen de laatste beveiligingsupdates. Data verlaat het systeem alleen via de API, via een beveiligde verbinding naar andere ISO 27001 gecertificeerde partners (bijv. bulk-mailers), als een versleutelde back-up, of als een veilige, geanonimiseerde datadump voor test- en ontwikkeldoeleinden.

Twee-staps-authenticatie

Als je toegang tot de back-office van je loyaliteitsprogramma wil beperken, kunnen we het beperken tot je kantoor (IP whitelisting) en/of beveiligen met een twee-staps-authenticatie. Naast het gebruikelijke wachtwoord, sturen we een SMS met een tijdelijke toegangscode, of maken we gebruik van een authenticator-app op de smartphone.

HelpdeskSecurity

Speciale gebruikers (zoals helpdesk-medewerkers) kunnen met behulp van hun authenticatietoken ook informatie van andere gebruikers opvragen. Het aantal zoekopdrachten dat een speciale gebruiker op een dag kan doen is gelimiteerd. Alle zoekopdrachten en aanpassingen worden opgeslagen in een audit log, zodat dit gecontroleerd kan worden door management.

Koopdata

Met koopdata analyseren we de transactionele loyaliteit van je klant. Wat koopt je klant? Hoeveel? Hoe vaak en waar? Welke categorie, kleur, smaak, afmeting? Voor de retailbranche koppelen we voor deze data met de meest voorkomende kassasystemen, waardoor we op basis van aankopen kunnen belonen en direct kunnen communiceren.

Voor FMCG merken hebben we de Unique Product Packing Code (UPPC) ontwikkeld. Hiermee ontdekken we waardevolle koopinformatie van je klant. Van SKU-data tot en met de tijd van aanschaf. Dit biedt vele mogelijkheden voor het stimuleren van gewenst koopgedrag. Van het verhogen van de aankoopfrequentie tot en met up- en cross-sell.

Locatiedata

Via geofencing en beacon-technologie herkennen we de locatie van klanten en kunnen we gewenst gedrag stimuleren. Je kunt bijvoorbeeld je klant belonen met een relevante aanbieding als hij je winkel bezoekt. Of met een welkomstboodschap als hij een evenement bijwoont en een poll als hij het evenement weer verlaat.

locatie-data

Kijk- en luisterdata

Naast de touchpoints op internet en via de mobiele app, kan je klant ook via radio of TV met je merk in aanraking komen. Via sound recognition zijn onze apps in staat om te detecteren wanneer je klant een commercial hoort of ziet. Zo meet je de effectiviteit van je radio- en TV-commercials en kun je direct belonen of een aanbieding doen.

Interactiedata

Alle interacties van je klant met S7 zijn interessant. Op welke dagen en tijden gebruikt je klant je loyaliteitsprogramma? Welke pagina’s bezoekt hij dan? Welke beloningsitems bekijkt en bestelt hij? Op welke links klikt hij in je e-mails? Wanneer opent hij je mobiele app? We verzamelen interactiedata om klantprofielen op te bouwen en zo relevant en persoonlijk te kunnen communiceren. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten om gewenst gedrag te stimuleren en een langetermijnrelatie met je klanten op te bouwen.

Image recognition

Via de image recognition-technologie die we toepassen in onze apps, kunnen we bijvoorbeeld verpakkingen of reclame-uitingen (abri’s, ads) herkennen. Zo kun je bijvoorbeeld je klant na het scannen van je product belonen met content (een filmpje of artikel) of voordeel (voucher of punten).

Sound recognition

Via de sound recognition-technologie en een gepatenteerde techniek kunnen onze apps herkennen wat je klant kijkt of beluistert op TV en radio. Deze functie kunnen we bijvoorbeeld toepassen om klanten te belonen als ze je commercial bekijken of een programma volgen.

Augmented reality

Met augmented reality projecteer je een (bewegende) digitale wereld op de smartphone van je klanten als ze een offline object ‘scannen’. Zo kun je bijvoorbeeld een filmpje of spelelementen projecteren op een verpakking of abri en je klant aangenaam verrassen.

E-mailmodule

Met S7 maak je e-mailcampagnes nog effectiever. Met klantdata uit het loyaliteitsplatform kunnen we gericht communiceren met relevante, persoonlijke mails. Stel responsive e-mailcampagnes samen aan gesegmenteerde klantgroepen, beoordeel de resultaten in o.a. open- en klikgedrag en optimaliseer het effect. Met e-mail kun je bijvoorbeeld een niet-loyale klant stimuleren, een ingedutte spaarder activeren, of een trouwe klant waarderen.

Personal content

Hoe relevanter, hoe hoger de tevredenheid en conversie. S7 target de content op het gebruikersprofiel. Is je klant bijvoorbeeld geïnteresseerd in sport, dan krijgt het sportgerelateerde content te zien na het invoeren van een code. Van informatie tot spaardoelen.

Instant feedback na het invoeren van een code kan je klant op veel manieren motiveren. Van het herkennen van het product of de dienst en het waarderen van de aankoop of overeenkomst, tot het toekennen van punten en het aanbieden van verrassende communicatie.

Speed

We zetten de laatste technieken in om ervoor te zorgen dat websites snel laden en responsive aanvoelen, zoals geautomatiseerde minification/optimalisatie van HTML, Javascript, CSS, JPEG, PNG, lazy-loading en intelligente caching-lagen.

Notificaties

1-op-1 notificaties op het juiste moment zijn erg krachtig. Via S7 benader je jouw klanten persoonlijk met een pushnotificatie. Bijvoorbeeld als er nieuws of extra voordeel voor je klanten is. Combineer je dat met locatie via geofencing of beacons, dan maak je jouw boodschap nog relevanter. Ook in-app notificaties kunnen je klanten stimuleren. Een voorbeeld daarvan is een (koop)tip of interessant weetje na het invoeren van een code. Magneds stelt een notificatieplan op, S7 voert het uit.

Codemodule

S7 genereert Unique Product Packing Codes (UPPC). Dat zijn slimme, cryptografische spaarcodes waarin de SKU, productiedatum, smaak, kleur, etc. gecodeerd zit. Deze codes worden op basis van o.a. verwacht volume, drukproef en een minimale gokkans bepaald. De unieke codes kunnen volautomatisch naar de printers van productielijnen gestuurd worden, in batches naar de drukker van je verpakkingen of op losse stickers worden geprint. Ze zijn de brug van je offline product of dienst naar je online touchpoints en openen een wereld aan mogelijkheden. Van cross-selling op basis van gekochte SKU’s tot gerichte activaties op basis van de aanschaftijd.

Cashbackmodule

S7 maakt geld-terug-acties beter dan ooit. Via onder meer barcodescanning en OCR maken je klanten makkelijker gebruik van cashbacks en krijg je met je geld-terug-acties meer inzicht en meer rendement, tegen minder kosten.

Ticketmodule

S7 genereert automatisch tickets en vouchers voor je events, producten of winkels. Naar wens in een op maat gemaakte omgeving of via onze lopende programma’s met groot bereik en veel targetmogelijkheden.

Shopmodule

De grootste drijfveer voor klanten om mee te doen aan een loyaliteitsprogramma blijft voordeel in de vorm van cadeaus en korting. S7 heeft een geavanceerde spaarshop-module die we op maat voor jouw merk ontwikkelen en volledig integreren in je website en app. De spaarshop is gekoppeld aan veel loyalty-features, zoals e-mail en de rules engine (wie klikt waar etc.). S7 geeft klanten een notificatie wanneer ze voldoende punten hebben gespaard voor iets op hun wensenlijst. Je kunt eindeloos zelf instellen, bijvoorbeeld producten, prijs, bankrekening, orderexport, foto’s, tekst, verzendkosten, leveringsvoorwaarden, FAQ. S7 maakt het mogelijk alle beloningsitems volledig zelf te updaten en te onderhouden en voorziet ook in de afhandeling van betalingen en leveringen.

Couponmodule

Digitale coupons zijn krachtige beloningen in een loyaliteitsprogramma. Verschillende technieken zijn mogelijk, zoals swipen op locatie of verificatie met unieke codes. Magneds adviseert, S7 realiseert.

Activatiemodule

Een langetermijnprogramma heeft baat bij kortetermijnacties. Een goede activatie kan je loyaliteitsprogramma succesvol lanceren en betrokken klanten kunnen het effect van je actie significant vergroten. S7 faciliteert het. Van een welkomstbonus tot winacties en sweepstakes.

Gamification engine

Klanten belonen voor transacties is slechts een onderdeel in de customer journey van je loyale klant. Belonen voor interactie met je merk draagt bij aan een diepere merktrouw. De gamification-engine van S7 bevat een uitgebreide rules engine waarmee je jouw klanten op meerdere manieren kunt belonen. Er zijn verschillende gamification-mechanismen mogelijk. Van het behalen van badges en achievements met bijbehorende privileges, tot social rewarding en levelvoortgang. Samen met Magneds bepaal je welke mechanismen aan jouw doelstellingen beantwoorden en schakelen we S7 in om je loyaliteitsprogramma te gamifyen.

Helpdeskmodule

De helpdeskmodule van S7 is zeer geavanceerd en heeft alles om je klanten naar hun tevredenheid te kunnen bedienen. De helpdesk geeft gerechtigden in je organisatie inzicht in alle deelnemers van je loyaliteitsprogramma en hun volledige klanthistorie en reikt je zo alle informatie aan om klanten via onder meer telefoon, e-mail en chat goed te kunnen helpen. Ook kun je live content aanpassen, punten toekennen, accounts samenvoegen en meer.

DeveloperSecurity

In S7 zijn talloze ‘kindersloten’ en vangnetten ingebouwd om menselijke fouten te helpen voorkomen. Voorbeelden van de beveiligingsmaatregelen zijn browsercookies met een cryptografische handtekening om aanpassingen te detecteren, twee-traps wachtwoord-hashing en CSRF-tokens. Alle gevaarlijke inhoud wordt automatisch uit verstuurde data opgeschoond (validation, sanitization, and escaping output data). Het cachen van persoonsgegevens en andere gevoelige data wordt automatisch voorkomen. Standaard wordt alle output onderdrukt, zodat het niet mogelijk is dat er per ongeluk gevoelige informatie lekt via foutmeldingen of debugging-meldingen. Ontwikkelaars zijn gedwongen om een template engine te gebruiken om informatie op een gestructureerde manier te tonen.

Quality & testing

Magneds werkt volgens OTAP (Ontwikkeling, Test, Acceptatie en Productie). Vóór de acceptatie van je loyaliteitsprogramma ondergaan alle ontwikkelde onderdelen van S7 strenge testing voor alle devices, door ons QA-team. Ook testen we of alle copy en designs volgens afspraken zijn doorgevoerd.

Optimaliseren

Aan de hand van de analyses en resultaten, kunnen we het loyaliteitsprogramma verder optimaliseren op verschillende gebieden. Denk aan het A/B testen van e-mailcampagnes en het testen van spaardoelen-effectiviteit.

Dashboard

Bij je loyaliteitsprogramma krijg je toegang tot je eigen dashboard met realtime inzicht in de resultaten van je programma. Van het aantal gekochte producten tot ingevulde reviews en polls en de uitslagen daarvan. Het dashboard levert je alle ingrediënten om strategie te bepalen, acties in te zetten en je programma te kunnen optimaliseren.

Content Management Systeem

Je loyaliteitsprogramma is editable via het zeer gebruiksvriendelijke CMS van S7. De kenmerken: In situ WYSIWYG: je kunt direct live wijzigen op de live-omgeving van je site en app of wijzigingen wekelijks gecontroleerd naar productie uitrollen via de staging-omgeving. Andere features zijn onder meer drag-and-drop implementation en label- en tagmanagement.

Availability

De SaaS-oplossing van S7 biedt een geoptimaliseerde, schaalbare hosting-omgeving die draait op Linux en bestaat uit SSL offloaders, HAProxy load-balancers, Varnish caching proxies, Nginx web servers, Redis en Memcached data caches, zowel SQL als NoSQL database clusters, Munin en Nagios monitoring. S7 is specifiek ontworpen om horizontaal schaalbaar te zijn. Dit betekent dat ons platform ongelimiteerd op kan schalen en miljoenen bezoekers kan verwerken.

S7 is volledig redundant; elke software-bouwsteen draait op minstens twee servers met een automatisch failover-mechanisme. Connecties met meerdere Tier 1-carriers, dubbele diesel- en batterijondersteunde voedingen en redundante netwerkswitches zorgen ervoor dat de beschikbaarheid de Service Level Agreement (SLA) van Magneds overstijgt. Ook buiten kantoortijden wordt het platform bewaakt door een techneut en is de storingsdienst telefonisch bereikbaar.