Louk Haarhuis, 7 oktober 2015

Wederzijdse loyaliteit

Een merk wil dat de klant trouw is aan het merk, maar is dit ook wederzijds? Is een merk ook trouw aan de consument? Om dit soort trouw te bewerkstelligen moet je je als merk continu afvragen wat je jouw consumenten extra kunt bieden als zij je loyaliteit, maar ook info, ervaringen en content geven.

Geen winacties

Een bekende manier waarmee merken hun klanten bedanken is met een winacties. Dit kan leuk zijn, maar dit zorgt vaak voor voldoening bij een enkeling. Ik geloof dat je al je klanten moet belonen. Een goede manier om om je klanten te belonen voor gewenst gedrag is met een loyaliteitsprogramma, maar er zijn meer manieren.

Beloon

Investeer bijvoorbeeld in een goede gebruikservaring met een mooie en handige website of een app waar je klant écht iets aan heeft. Laat met deze goede gebruikerservaring zien dat de tijd die een klant investeert in jou, belangrijk voor jou als merk is. Of beloon je klant met persoonlijke voordelen, zoals gratis verzending of een innovatieve functies zoals een klantenkaart in de app.

Investeer

Hoe meer je zorgt voor een persoonlijke, betrokken en belonende ervaring, hoe loyaler ze aan je merk zijn en blijven. Al deze manieren zorgen voor een unieke klantervaring die jouw merk onderscheidt ten opzichte van de concurrentie.Het is deze wederzijdse ondersteuning en investeringen in elkaar, die wederzijdse loyaliteit de nieuwe standaard voor loyalty marketing maakt. Want als jij iets extra's doet voor jouw (loyale) klant, dan blijft je klant ook langer trouw aan jouw merk.

tjilp!