Wilco de Bie, 23 juni 2014

Magneds Sessions: act, reflect, converse

Reikhalzend keken we allemaal uit naar donderdag 12 juni 2014. Want iedereen was -naast de opening van een evenementje in Brazilië- in de ban van de eerste editie van Magneds Sessions.

In de sfeervolle kloosterzaal van restaurant Dudok druppelden vanaf 14:00 uur de eerste gasten binnen en brokkelden snel de stukjes appeltaart op de schoteltjes. 
Na het welkomstwoord van Jurgen Swaans schoven we aan bij de eerste spreker: Paul Hughes. Zijn mantra ‘Act, reflect, converse’ is treffend voor het verloop van de middag. 

Act

Hughes trapte af met een bijzondere ‘act’. Op 10 meter behangpapier onthulde hij ons de essentie van loyaliteit. Als behanglijm bleven we plakken aan zijn verhaal en de ABC’s, ARC’s en FRA’s bleven goed hangen. Door zijn stiftstreken, overhoringen (“What does the ‘R’ stand for?”), samenvattingen (“And now in a deep, manly voice”) en tussentijdse evaluaties (“How excited are we?”) onthouden we dat de essentie van loyaliteit zit in de kwaliteit van onze relaties. 

Reflect 

In de korte break konden we onder meer Aukjes briljante octopus op ons in laten werken. Daarna zaten we klaar voor de tweede presentatie. Op de vooravond van het nieuwe consumentenrecht nam Alexander Singewald ons mee op reis naar het oerwoud aan wetten en regels rond onder meer persoonsgegevens en privacy en maakten we kennis met Puck (“Ik hoef niks van jullie Staatsloterij Postcodeloterij!”). Ook Alexanders presentatie gaf voldoende stof tot reflecteren. Tijd voor interactie! En die ontstaat pas als je met anderen praat. 

Converse

De glazen tinkelden op het 15-jarig bestaan van Magneds en op een geslaagde eerste editie van Magneds Sessions. De tongen kwamen los en het bleef nog lang Brabants gezellig. We hopen dat de middag naar wens was (actions – just) en dat we niets teveel gezegd hebben (communication - true). Dan zal uw belief over Magneds positief zijn en zien we u op basis van trust graag terug op de volgende Magneds Sessions! 

tjilp!