Sander van Hulten, 10 maart 2015

Haal meer uit cashback-acties met mobiel

Bestaande geld-terugacties vragen vaak veel inspanning van consumenten en brengen merken niet altijd het gewenste resultaat. Initiatiefnemers Magneds en Boost willen daar verandering in brengen met een app: CouponClub.

Meer voor klanten

Met de app van CouponClub kunnen consumenten eenvoudig geld terugkrijgen op aankopen die ze doen in de winkel. Consumenten hoeven geen bonnetjes meer te knippen en op te sturen, maar vragen eenvoudig via de app geld terug. Ze scannen daartoe de streepjescode van hun aankoop en de kassabon. CouponClub valideert de aanvraag en verwerkt de betalingen. Met een coupon kunnen consumenten extra geld verdienen door hun aankoop te reviewen en een vraag te beantwoorden. 
Bekijk het CouponClub filmpje.

Meer voor merken

CouponClub belooft meer rendement op geld-terugacties. In verkopen en besparingen, maar ook in data: aan de hand van de app kan een merk haar consumenten identificeren en een profiel opbouwen. Naast relevanter communiceren op basis van eerder (koop)gedrag, kunnen merken ook profiteren van tijd- en locatiedata. Een merk kan zo haar couponcampagne veel gerichter gaan inzetten voor een specifieke doelgroep en controle houden over de kosten. 
Een geld-terugactie via CouponClub levert merken naast veel gemak dus ook extra data en inzichten op. Via een eigen dashboard houden merken continu controle over hun couponcampagnes en kunnen zo sturen op meer rendement. 

Kick-off van CouponClub

Bezoekers van de Huishoudbeurs mochten als eerste kennismaken met de nieuwe app. De eerste coupons waarop consumenten geld terug kunnen vragen betreffen producten van Becel, Conimex, Look-o-look, Knorr, Milka, Hellemans en Croma. CouponClub promoot de app onder meer via het netwerk van Hearst magazines en zal rond Pasen een insert krijgen in het magazine ‘Boodschappen’ van de Superunie-formules. 


tjilp!