Wilco de Bie, 3 april 2015

Succesvolle ‘Eurosparen’ verwelkomt 800.000ste spaarder

Nederlands snelst groeiende online loyaliteitsprogramma. Eurosparen, ontwikkeld door Magneds in opdracht van FrieslandCampina, verwelkomt deze week zijn 800.000ste spaarder. Waarin schuilt het succes van Eurosparen?

Eurosparen: het snelst groeiende online spaarprogramma

Wie kent Eurosparen niet? Je kunt er in de supermarkt bijna niet meer omheen. Op de producten van nu al zeven merken van FrieslandCampina prijken Eurosparen-codes, die een spaarwaarde vertegenwoordigen van 2,50 euro of 5,00 euro. Hiermee kunnen consumenten sparen voor diverse producten, uitjes en overnachtingen. Met Chocomel bijvoorbeeld voor festivals, met Optimel voor onder meer wellness-aanbiedingen.  Ieder moment van de dag voeren spaarders codes in en doen ze bestellingen in de spaarshop. Wat is nu de kracht van dit programma, dat Magneds in 2009 lanceerde voor Optimel en nu is uitgegroeid tot het grootste loyaliteitsprogramma van ons land?

De verbinding van offline met online

“Onze ambitie is om het nummer één consumenten-spaarprogramma van Nederland te bieden” aldus Bas Roelofs, Director Sales & Shopper Marketing FrieslandCampina Branded Netherlands.  Magneds geeft daar invulling aan met dit unieke online spaarconcept, uitgevoerd in gebruiksvriendelijke apps en websites voor de zeven merken. De rol van mobiel wordt daarin steeds belangrijker. De zes apps zijn nu al goed voor ruim 50% van het verkeer en staan in de top 10 in de Apple store én Google Play store van de meest gebruikte gratis FMCG-apps. Op dit moment worden de apps door 200.000 spaarders gebruikt. GFK onderschrijft de werking van deze digitale aanpak: “De perfecte manier tot een dialoog met de primaire merkkopers”, aldus Kees van Dommelen, Key Accountmanager van GFK. 


Meerdere consumentengroepen

In korte tijd is het spaarplatform Eurosparen gegroeid van single-brand (Optimel) naar een multi-brand spaarprogramma voor zeven merken: Optimel, Campina, Appelsientje, Milner, Chocomel, BOER en LAND en Botergoud. Hierdoor is de groep van deelnemers zeer divers en is er een brede dekking onder verschillende consumentengroepen. 

Groot medianetwerk

Alle touchpoints van FrieslandCampina, zoals de verpakkingen, apps, websites en nieuwsbrieven van de merken, vormen één groot ‘owned media’-netwerk.
De doorvertaling van het online programma op onder andere ruim 200 productverpakkingen, zorgt ervoor dat de consument op zeven verschillende plekken in de supermarkt in aanraking komt met Eurosparen. 

Aantrekkelijke beloningen

Het assortiment in de spaarshop wordt continu uitgebreid en verbeterd in samenwerking met de partners, zodat de merken een breed scala aan aanbiedingen kunnen realiseren. Daardoor zijn spaarders erg actief. Een voorbeeld van actuele spaardoelen is het succesvolle ‘Er-Op-Uit’: voor het derde jaar op rij kunnen consumenten met hoge kortingen naar meer dan 25 grote bekende attractie- en dierenparken. Een handig en eenvoudig online bestelsysteem zorgt ervoor dat spaarders binnen enkele minuten de tickets ontvangen.

Constante ontwikkeling

Eurosparen wil het programma voor de consument nog aantrekkelijker en makkelijker maken. Enerzijds door meer kwaliteitsaanbiedingen met goede kortingen. Anderzijds door het toevoegen van nieuwe functionaliteiten rondom cash-refundacties en het verbeteren van de interactiviteit van de mobiele applicaties, zodat er continu een ‘dialoog’ kan zijn met de consument. Op deze manier worden de spaarders voorzien van de juiste aanbiedingen op de juiste momenten.

Benieuwd naar onze andere cases?
tjilp!