Hoe we het doen

Loyale klanten via de Magneds Methode

Een online loyaliteitsprogramma zorgt niet alleen voor trouwe klanten. Met een loyaliteitsprogramma volgens de Magneds Methode haal je meer uit je klanten: meer omzet en waardevolle data, voor een duurzame klantrelatie.

magned

De Magneds Methode voor jouw loyaliteitsstrategie

Loyaliteit betekent voor elk merk iets anders. Van het verhogen van de aankoopfrequentie voor FMCG tot bezoek en besteding voor retailers, of het verlengen van de klantduur voor dienstverleners. Met de Magneds Methode geven we invulling aan de loyaliteitsstrategie die het best bij je doelstellingen en merk past.

1. Identificeren

Loyaliteit begint bij de eerste kennismaking. Daarom starten we met het analyseren van de markt, je doelgroep en je merk en adviseren je dan met de Magneds Methode welke loyaliteitsstrategie het best bij je merk past. In een eerste concept krijgt jouw loyaliteitsoplossing al vorm.

2. Verrijken

Uit je doelstellingen filteren we het klantgedrag dat we willen stimuleren. In een klantcontactstrategie verbinden we de touchpoints van je merk en passen de juiste technieken van mobile en web toe als de loyaliteitslijm in de customer journey van je klant.

3. Stimuleren

We zetten de kracht van je loyaliteitsoplossing in als 1-op-1 communicatiekanaal om je klanten te motiveren en stimuleren. We stellen een e-mail- en notificatieplan op en werken het uit om je klanten optimaal te kunnen bereiken en converteren.

4. Belonen

Een goed loyaliteitsprogramma staat of valt met de juiste beloningen. Wij stellen de beloningenmix samen die het best bij je merk past en die jouw klanten motiveert. Van korting en cadeaus tot badges en privileges. En we verzorgen die mix van A tot Z.

5. Bijsturen

We analyseren de data en het effect van je loyaliteitsprogramma, altijd en overal voor jou inzichtelijk via het S7 dashboard. Aan de hand daarvan sturen we bij waar mogelijk om het programma te optimaliseren en alles uit je klanten te kunnen blijven halen.