Optimel

Eurosparen

Optimel ondervond hevige concurrentie in de zuivelvitrines. Het merk van FrieslandCampina wilde loyale klanten belonen voor hun gedrag. Magneds ontwikkelde daarom ‘Eurosparen’, het eerste online spaarprogramma in de FMCG-branche. Het bekende ‘zegeltjes sparen’, maar dan beter.

Ruim een half miljoen spaarders
Eurosparen trok in de eerste vier jaar al ruim 500.000 spaarders aan en bewijst daarmee dat consumenten ook anno nu een vernieuwend spaarmechanisme massaal omarmen. Deelnemers aan Eurosparen zijn goed voor hogere merkbinding, hogere betrokkenheid en meer bestedingen. Dagelijks krijgen de website en app tienduizenden bezoekers die samen duizenden codes invoeren. Dat maakt beide instrumenten ideale communicatiekanalen met de meest loyale consumenten en merkambassadeurs. En het aantal spaarders groeit nog elke dag!

Magneds houdt sparen spannend
Eurosparen is continu in beweging. Naast de website ontwikkelde Magneds ook een app, die in de top 10 staat van de categorie Eten en drinken. Met de app heeft Optimel een plek op vele smartphones veroverd en een waardevol communicatie- en saleskanaal erbij. De spaarshop blijft actueel dankzij een maandelijkse dosis verse cadeaus. Met activaties als ‘Smaakmakers’ en ‘Genietwijzer’ blijft het loyaliteitsprogramma spannend en keren klanten terug. 

Extra’s voor loyale klanten
Eurospaarders worden beloond voor hun merktrouw met hoge kortingen op relevante artikelen en uitjes. Van stormparaplu tot sauna. Optimel krijgt als beloning loyale klanten en zelfs merkfans. Wie koopt ons product, wie zijn onze klanten? Optimel weet het, weet ze dankzij Eurosparen optimaal te bereiken en weet de band met het merk aanzienlijk te verstevigen. Win-win! 

Van klant naar vriendin
Eurosparen boeit en bindt: “Met Optimel Eurosparen raken we onze consument zowel in het hoofd als in het hart. Dat maar liefst de helft van de spaarders Optimel ziet als haar vriendin is natuurlijk een enorm compliment!”, aldus Jolande van Erkel, Brand Manager Optimel. 
Wegens het succes van Optimel Eurosparen hebben ook de merken Appelsientje en Campina zich aangesloten bij Eurosparen. 


See also:

All cases