Mondelez

LiGA Actiepunten

Mondelez gaf Magneds de opdracht om de klantloyaliteit van LiGA-eters te verhogen en tegelijkertijd de penetratie te verhogen door nieuwe LiGA-liefhebbers te veroveren. 
Magneds ontwikkelde daarop het concept ‘LiGA Actiepunten’, waarin deelnemers sparen én kans maken op prijzen. 

Er tegenaan in het (land)schap

Al sinds 1923 is het de Nederlander ingeprent: met LiGA kunnen we er weer even tegenaan. 
Nu het supermarktschap voor tussendoortjes rijk gevuld is met concurrenten en nu consumenten ook vaker voor alternatieve tussendoortjes kiezen, werd het tijd voor LiGA om er tegenaan te gaan en uit te pakken met een zogenaamd ‘permanent activation’-programma. 

Permanent activations

Waar eenmalige promotie-acties weliswaar zorgen voor een snelle verkoopstijging, leveren ze doorgaans weinig consumentinzichten en nauwelijks een bijdrage aan het opbouwen van een relatie met klanten. LiGA was daarom op zoek naar een manier om activaties in te kunnen zetten in een doorlopend programma. Daarmee weet het merk consumenten langere tijd te boeien en binden via een spaar- en winmechanisme. 

Sparen en winnen 

Om enerzijds bestaande klanten loyaler te maken en anderzijds nieuwe klanten te winnen, is ‘LiGA Actiepunten’ ingericht op het sparen van Actiepunten (lange termijn) en het meedoen aan winacties (korte termijn). Het werkt eenvoudig. LiGA-kopers vinden een Actiecode in de verpakking van LiGA MilkBreak, EverGreen, EverGreen Crunchy en babybiscuits 12-36 maanden en vullen die code in op de website van LiGA Actiepunten. Op het account dat ze gratis aanmaken, sparen ze voor cadeaus en uitjes met korting en doen mee met leuke winacties.

Belonen en waarderen

Met het aanmaken van een account, start de consument een klantrelatie met het merk LiGA. 
LiGA kan met de klantdata die het programma opbrengt, relevant en 1-op-1 communiceren met haar trouwe kopers, die via onder meer e-mail en website-feedback op de hoogte gehouden worden van hun spaarsaldo, interessante acties én meer te weten komen over LiGA en haar producten en campagnes. Zo is ‘LiGA Actiepunten’ voor LiGA de lijm tussen al haar marketingactiviteiten en de ideale manier om trouwe consumenten te kunnen belonen en waarderen.

Beloningen die passen bij LiGA


Magneds ontwikkelde ‘LiGA Actiepunten’ van A tot Z, van strategie, design en technische ontwikkeling tot het partnermanagement: de juiste beloningen om voor te sparen. 
Essentieel voor elk loyaliteitsprogramma. De mix aan beloningen dient zowel haalbaar als uitdagend te zijn en aan te sluiten op de merkdoelgroep. In LiGA Actiepunten sparen consumenten vooral voor echte gezinsitems: van kinderspeelgoed en –boeken tot woonaccessoires en leesvoer voor de volwassen LiGA-fan.  

See also:

All cases