HEINEKEN

Heineken Biertegoed

Heineken had twee uitdagingen. Het relevanter maken van Heineken bier in de supermarkt én de horeca helpen aan (nieuwe) bezoekers. 
De oplossing? Heineken Biertegoed. Bij aankoop van Heineken producten met Biertegoed in de supermarkt kunnen consumenten de code op de verpakking activeren in de Heineken Biertegoed app. Het Biertegoed kan daarna verzilverd worden voor een vers getapt Heineken biertje bij deelnemende horecalocaties in heel Nederland.

Van krat naar app
Dergelijke programma’s zijn ons natuurlijk niet vreemd. Met een unieke code op een sixpack, 12-pack en krat maken we voor Heineken de brug van bier naar browser. Van onbekende klant naar bekende klant. Deelnemers kunnen de Heineken Biertegoed app gratis downloaden en vullen hun codes in om Biertegoed op te waarderen. Nieuw was het verzilveren. Kroegen en restaurants hanteren allemaal hun eigen betaalmanieren. Hoe ontwikkelen we een uniforme en gebruiksvriendelijke manier voor elk café?

Biertje met je smartphone
Na twee methodes te hebben getest, vonden we de juiste manier om het mogelijk te maken. Als gast bestel je Heineken, selecteer je het Biertegoed dat je gaat besteden en ‘betaal’ je na een controlescherm waarop de barmedewerker een unieke code controleert. Proost! Alle transacties zijn zowel voor de deelnemers als voor de horeca-eigenaar en Heineken inzichtelijk.  

De app
Centraal in de app staan het activeren en verzilveren van Biertegoed. Maar het gaat nog veel verder dan dat. De app is dé ontmoetingsplaats voor het merk Heineken met Heineken-drinkers. Zij zien de laatste campagnes, Biertegoed-tips en alle deelnemende horecalocaties en blijven onder meer via e-mail en push-notificaties op de hoogte van hun favoriete biermerk. Bovendien kunnen ook horecaondernemers gebruik maken van de Biertegoed app voor hún communicatie met de consument. Zo kunnen ondernemers bijvoorbeeld via de app laten weten dat er live voetbalwedstrijden worden uitgezonden.

Heineken Biertegoed (iOS en Android)

See also:

All cases