FCCE / Ziggo

Entertainment Experience

Televisieproducent FCCE en Ziggo wilden filmminnend Nederland een unieke kans geven: zelf een bioscoopfilm maken. Online, samen met Paul Verhoeven en collega-filmtalenten in een crowd source-concept. Magneds maakte het mogelijk met de ‘Entertainment Experience’!

Duizenden deelnemers
Entertainment Experience is een schoolvoorbeeld van co-creatie. Maar liefst 35.000 filmfans waren gedurende 39 weken loyaal aan de grote uitdaging: de eerste user generated film. Ze deden mee in verschillende disciplines, van script schrijven en acteren tot de filmmuziek componeren en de poster maken. 

Van script tot ‘Steekspel’
Tijdens het maken van de film kregen de deelnemers handige tips van experts als Martin Koolhoven en Kim van Kooten. Samen creëerden ze ’s werelds eerste user generated film: Steekspel. In twee versies: één volledig user generated en één geïnspireerde remake van Hollywood-regisseur Paul Verhoeven!
De film werd geselecteerd voor het International Film Festival in Rome en ging in maart 2013 in première in de Nederlandse bioscopen.

Internationaal succes
Met Entertainment Experience gooit Magneds internationaal hoge ogen. Zo won het project in 2013 de prestigieuze Digital Emmy Award in Cannes en maakten we vertalingen van het format voor China en Thailand. 


See also:

All cases