Bakker Bart

Bart Beloont

Met bijna 200 franchisenemers is Bakker Bart de grootste bakkersformule van Nederland. De winkels liggen op toplocaties en voorzien consumenten van onder meer brood, belegde broodjes, hartige en zoete snacks. Zoals bij veel foodretailers, ontstond ook bij Bakker Bart de wens om het eigen broodje wat dikker te beleggen. Meer klanten werven, die vaker komen en meer uitgeven tijdens hun bezoek. Ons antwoord: Bart Beloont. 

Je kassabon voor korting

Op brood kun je geen code plakken. Dus gingen we op zoek naar een alternatief en vonden dat in de kassabon. Op basis van de winkelcode, het bonnummer en het totaalbedrag herkennen we de kassabon en kennen we de eigenaar ervan voor elke bestede euro 1 punt toe. Goed voor korting op een typisch ‘Bakker Bart-assortiment’: van broodplank tot Bobbejaanland. 

Buik vol, kaart vol

Naast het doorlopende puntensysteem introduceerden we ook ‘Uitdagingen’ als korte-termijn-stimuli. Het principe is de aloude spaarkaart, maar dan digitaal. Met specifieke bestellingen bij Bakker Bart maak je spaarkaarten vol, die als beloning coupons opleveren voor korting of cadeaus. Hiermee heeft Bakker Bart een extra wapen in de strijd om de lunchende Nederlander voor zich te winnen.

Van meel naar mail

Met Bart Beloont verwerft Bakker Bart waardevolle klantdata die na de aanmeldgegevens nog verder wordt uitgebreid via de ingevoerde kassabonnen. Zo kan Bakker Bart op winkelniveau en deelnemersniveau nog gerichter, relevanter en persoonlijker communiceren. Bijvoorbeeld met leuke wist-je-datjes in de app, of met relevante e-mails. Een anoniem gekocht broodje heeft plaatsgemaakt voor rijkelijk belegde inzichten in onder meer bestedingsbedragen en transacties om klanten nog beter te kunnen bedienen.

Bart Beloont (iOS en Android)

See also:

All cases